Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed


Appartementen in bollenschuur Driehuizen Lisse

Aan de Heereweg in Lisse wordt momenteel de monumentale bollenschuur van Gebr. Driehuizen verbouwd tot 27 appartementen. Projectontwikkelaar Hillgate Properties en Bouwbedrijf Huib Bakker maken in de schuur 27 twee-, drie- en vierkamerwoningen waarbij de karakteristieke kenmerken van het gebouw behouden blijven.

De gigantische bollenschuur, waar de laatste jaren antiekhandel Van Damme in zat, is een Rijksmonument. Het is dus van belang dat de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk intact blijft, terwijl de bollenschuur toch wordt aangepast aan de moderne wooneisen. Daarom vindt nauw overleg plaats met de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM).

Het gebouw heeft een schitterend atrium, waar de woningen omheen liggen. Dit zorgt voor een sfeervolle entree van het gebouw. De appartementen zijn praktisch ingedeeld met een loftachtige woonkamer/keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer voorzien van douche, toilet en een privé buitenruimte of balkon. Een aantal appartementen heeft een extra slaap- of hobbykamer. Het complex beschikt over een lift en er is een afgesloten fietsenberging voor de bewoners.
Het woonoppervlak van de appartementen variëeert van 70 tot 115 m2. De verkoopprijzen lopen van € 155.000 tot € 260.000. De woningen zijn bedoeld voor starters. De gemeente Lisse stelt een aantal startersleningen beschikbaar voor de aankoop van een appartement in dit monumentale pand.

De bollenschuur wordt geflankeerd door de kwekersvilla's Rutsbo en Somalo. Rondom de bollenschuur komen 58 nieuwbouwwoningen in een groene omgeving. Het hele wijkje Driehuizenpark wordt in 2008 opgeleverd.
Zie voor meer informatie: www.driehuizenpark.nl/site/project/project_bollenschuur_app.html
Foto's: Hillgate Properties

Laatst gewijzigd 8 december 2007


Copyright ® CHG